Verder na verlies

Verder na verlies

PeetPeet helpt je verder na verlies.

Rouw ontstaat als reactie op het verlies van een situatie of iemand die een grote betekenis had in je leven. Denk hierbij niet alleen aan verlies bij sterven, maar ook aan verlies van gezondheid, werk, levensperspectief of verlies door scheiding.

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met verlies en is het niet gemakkelijk om hier mee om te gaan. Iedereen doet dit op een eigen manier. Verlies confronteert ons met onze kwetsbaarheid. Verlies confronteert ons met een kant van het leven waar we liever niet mee te maken krijgen.

Het verwerken van verlies is een persoonlijk proces en is voor iedereen anders. Dit kan leiden tot onbegrip bij de mensen in je omgeving. Dit onbegrip ontstaat omdat zij zelf ook onderdeel uitmaken van dit verlies of rouwen om hetzelfde verlies.

Kom je er alleen of met de steun van de mensen om je heen niet uit, heb je het gevoel steeds terug te vallen, zoek dan hulp. Een aantal gesprekken met een onafhankelijk iemand en het (eventueel) inzetten van rouwverwerkingsmethoden kunnen je helpen het verlies te verwerken en weer perspectief te gaan zien.

Je kunt altijd vrijblijvend bij me terecht voor een persoonlijk gesprek.

home_2